Коронавирусът , защото там има хора, а хората боледуват от COVID-19.

...
Коронавирусът , защото там има хора, а хората боледуват от COVID-19.
Коментари Харесай

На Антарктида няма да избухне ковид епидемия |

Коронавирусът , тъй като там има хора, а хората боледуват от COVID-19. Вирусът стига там, където се пропукат ограниченията за изолираност, както са се пропукали при чилийците, макар че са военни.

Това разяснява проф. Христо Пимпирев по Нова тв. Той не чака на ледения континент да има зараза, тъй като дистанциите сред обособените бази са огромни и напредването до тях мъчно. 

Заразата е обхванала чилийската база, най-близката е на стотици километри от нея, стига се с транспортен съд, изясни проф. Пимпирев.  Той увери, че случилото се няма да се отрази на българската стратегия. 

„ Ние пътуваме с испански транспортен съд. Съобразяваме се напълно с епидемиологичните ограничения, въведени от испанската полярна стратегия, както и с чилийската, защото нашите полярници ще минат през Чили. Така че те би трябвало да имат тест преди да излетят от България, който да важи 72 часа и да кацнат в Чили. В Чили отиват изолирани 14 дни в хотел в Пунта Аренас, откъдето ще вземат кораба. Това е най-южният град на Чили, на Магелановия пролив. На десетия ден ще им бъде изработен тест и в случай че е негативен, напряко на кораба. Не виждам по какъв начин ще попадне вирус при нас “, изясни проф. Пимпирев. 

Самият той ще управлява групата, в която има и доктор, отдалечено. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР